​Skal jeg lade min tæve sterilisere?

Ved at fjerne æggestokkene forhindres hundens hormoncyklus, og den kommer ikke i løbetid.

Det er ikke nemt at give et klart svar på, om man skal vælge at lade sin hund sterilisere. Det er fordi, der både er fordele og ulemper, og det er herved op til jer som ejere, at vælge hvad der er mest rigtigt for jer og jeres hund. Vi har listet nogle af fordelene og ulemperne herunder.

​Eksempler på fordele

  1. Der er markant mindre risiko for at udvikle knuder i mælkekirtlerne, hvis operationen udføres mellem 1. og 2. løbetid. For ikke steriliserede tæver er risikoen 20-25% for at udvikle knuder i brystvævet igennem en levealder.
  2. Den får aldrig livmoderbetændelse, hvilket op mod 25 % af intakte tæver ellers udvikler.
  3. Adfærdsmæssigt er den stabil og ikke forstyrret af brunst og falsk drægtighed.
  4. Hanhundene er ikke efter den fordi den dufter af løbetid.
  5. Den bløder ikke i 3 uger 2 gange om året.​

Eksempler på ulemper

  1. Der kan være let øget risiko for lidelser i bevægeapparatet.
  2. Evt. nedsat træningsrespons – mere doven.
  3. Øget risiko for urininkontinens, hvilket kan behandles medicinsk.
  4. Nogle hunde skifter pelskvalitet.
  5. En sterilisation er en åben bughuleoperation, og der vil altid være en lille risiko for komplikationer ved dette.

Find yderligere information

Operationsforløbet

I bliver booket til indlæggelse fra morgenstunden, hvor der ikke er givet mad de seneste 8-10 timer. Vand må I give indtil I tager afsted mod klinikken.

Her undersøges hunden, og indlægges herefter til operation.

Operationen foretages om formiddagen i fuld narkose samt grundig lokalbedøvelse. (Læs evt. mere om bedøvelsen under fanen "Narkose").

Tæver opereres gennem en åbning ved navleregionen. Her fjernes æggestokke, og livmoderen inspiceres. Findes der forandringer på livmoderen, bortopereres livmoderen også.

Operationssåret lukkes med indvendige sting, og der er således ikke noget som efterfølgende skal fjernes.

Hunden modtager langtidsvirkende smertestillende inden opvågning, og I får udleveret medicin til hjemmebehandling i dagene efter operationen.

Du modtager en opringning efter operationen, så du ved, at alt er gået som planlagt. Her aftaler vi også nærmere ift. Hjemsendelsestidspunkt. Hunden skal være helt vågen først.

Vi sender dig en instruks på mail med al info ift. behandling efter operation. ​

Dagen efter bedøvelse, ringer vi for at høre om det første døgn er gået planmæssigt, og om hunden er kommet i gang med at spise/drikke igen. Her kan vi også tale om, hvis du har spørgsmål til forløbet.

Kontakt Fasanvejens Dyreklinik

Har du spørgsmål vedrørende vores behandlinger eller salg, så skriv venligst via formularen.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

OBS. ændret pr. 1. oktober​

Åbningstider​

​Klinikken er åben for konsultationer, operationer og anden behandling:

​Mandag 8.00 - 17.30

​Tirsdag 8.00 - 17.30

​Onsdag 8.00 - 17.30

​Torsdag 8.00 - 17.30

Fredag 8.00 - 14.30

Lukkedage og vagt

I weekends og helligdage holder vi lukket og må henvise til de steder, der har døgnvagt, f.eks. Anicura Københavns Dyrehospital, 36 17 57 11.

Vi holder lukket i påsken

Torsdag d. 28/3

Fredag d. 29/3

Mandag d. 1/4

- Camilla Sahl

"Hele forløbet har været SÅ trygt, og dyrlægen (Heidi) emmede af kompetence og empati. Hun kunne nok fornemme at vi var lidt ømme over at efterlade vores ‘babyer’ i fremmede hænder, og forsikrede os om at de var i gode hænder."

- Camilla Grubbe

"Simpelthen den bedste service i mine 52 år med kæledyr. Jeg troede ikke det var muligt med et så højt serviceniveau i dette stressende samfund, men hos Fasanvejens dyreklinik får man langt mere end bare et højt serviceniveau, for her føler man sig set og hørt og dyrene er trygge."

- Tonny Madsen

"Vi havde vores 9-årige bichon forbi dyreklinikken da han havde nogle problemer og vi er super tilfredse med hele forløbet. Det var virkelig dejligt at se nogle virkelig dygtige medarbejdere der hele tiden fulgte op på behandlingen og gav os al den information vi behøvede."

- Morten K

"Uden sammenligning den bedste dyrlæge jeg har prøvet. Fantastisk personale der viser stor omsorg for dyrene og deres velbefindende. Tager sig god tid til at forklare og forsikre kunderne, og har altid kunne løse alle vores problemer. Kan ikke anbefale dem nok."

- Jens Gaul

"Søde og kompetente dyrlæger. Har kommet gennem flere år, med 2 hunde og har kun været tilfreds. Klar anbefaling herfra."

- Casper Marc Vangsted

"Altid en fornøjelse at være forbi med vores katte, som får kærlig og kompetent behandling af de dygtige dyrlæger. Altid god stemning, overskud, glimrende service og gode, informative dialoger. Hvis du overvejer, om dette mon er gode dyrlæger, om besøget vil leve op til dine forventninger, og om du skulle prøve denne klinik, er svaret JA-JA-JA."

- Astrid

"5 velfortjente stjerner. Vores hund blev behandlet af Dyrlæge Laura. Hun er ikke bare faglig dygtig, men også enormt empatisk. Vi kan varmt anbefale Fasanvejens Dyreklinik."

- Nina Svane-Mikkelsen

"Meget grundige og kyndige dyrlæger! Gode til både specielle tilfælde som fx allergi hos kat og til seniorkatte."

- Line Nielsen

"Dygtigt og omsorgsfulde personaler. Her bliver man taget godt hånd om også når det er de svære valg og beslutninger"

4,7 ud af 5 i rating på Google​

Vores kunder udtaler​

Har du spørgsmål?

Se vores kontaktoplysninger​ herunder.

Telefontid

Ingen fast telefontid, da man kan ringe til os hele dagen. Tidsbestilling kan ske telefonisk eller ved direkte henvendelse i klinikken.

Konsultation foregår kun efter forudgående aftale.

Mail

Du kan godt skrive mails på kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk, men er det en henvendelse, som haster, må du ringe til klinikken.

Parkering​

​Du kan parkere 1 time gratis på Lidl's parkering, eller 2 timer gratis på Rema's parkeringsplads og også to timer op langs Søndermarken, da Frederiksberg tillader 2 timers parkering gratis. Men man skal bruge en p-app alligevel. Det er IKKE nok at sætte p-skiven.

Nyttige links

Rejser til udlandet

På Fødevarestyrelsens hjemmeside findes regler for rejser til udlandet med kæledyrfor de enkelte lande. Reglerne for vacination m.v. varierer en del mellem de enkelte lande.

Den Danske Dyrlægeforening

På Dyrlægeforenings hjemmeside ​findes emnet: Gode råd om dyr som er Den Danske Dyrlægeforenings åbningside.

Kræftbehandling af dyr

Statistikker vedrørende forekomst af kræft hos hund og kat under danske forhold, læs mere her.