Narkose

Faste

At bedøve andre menneskers kæledyr anser vi for et stort ansvar. Hunde og katte, som vi skal bedøve, vil vi gerne modtage på klinikken fra morgenen i fastet tilstand. De skal helst ikke have spist noget inden for de seneste 8-10 timer. De må gerne have drukket vand, indtil I kører mod klinikken. Hvalpe og killinger skal ikke fastes så længe som voksne hunde og katte. Kontakt klinikken for mere info om bedøvelse af din hvalp eller killing.

Kaniner må ikke fastes, og anbefales at komme med en madpakke med lækkert grønt og snacks ifbm bedøvelse. 

Bedøvelsen

Der er forskellige metoder, som vi vælger under hensyntagen til dyrets alder og helbredstilstand, samt indgrebets omfang.

Patienten vejes, så medicinen kan gives efter vægt, og der lyttes til hjerte og lunger. Herefter indlægges patienten.

Hvis du takker ja til blodprøve, bliver den taget som det første efter indlæggelsen. Hvis alt ser godt ud på blodprøven, går vi videre med bedøvelsen.

Bedøvelsen startes med en beroligende injektion, som vi kalder "præmedicinering" eller forbedøvelse. Denne består af medicin, som sløver kroppen, medicin som er smertestillende, og som nedsætter den mængde af narkose der skal bruges efterfølgende.

Når denne forbedøvelse virker, fortsættes med en injektion med bedøvelsesmiddel ind i et blodkar i et forben. Patienten er som regel lidt sløv og derfor ikke bange for håndteringen.

Når patienten sover, lægger vi en plastikslange/tubus i luftrøret, så vi er sikre på, der er frie luftveje. Til denne tubus kobles ilt og bedøvelsesgas i passende koncentration og blanding.

Inden operation vil der, hvis det er muligt, blive lavet passende nerveblokader eller anden lokalbedøvelse af operationsområdet.

Narkosen overvåges dels ved, at vi hele tiden holder øje med selve patienten, men der er også koblet udstyr på, som måler iltmætning, blodtrykket, EKG, puls, temperatur og vejrtrækningsfrekvensen mm. Dette apparat røber tidligt i forløbet, om noget ved narkosen ikke er helt, som vi gerne vil have det, og så kan vi ændre på nogle parametre.

Patienten ligges klar på operationsbordet og pakkes i varme strømper, varmepuder og varmetæpper (bair hugger), da det er vigtigt at dyrene kan holde deres kropstemperatur så godt som muligt under hele narkosen.

Inden vi er færdige med indgrebet, giver vi smertestillende medicin, og så slukker vi for bedøvelsesgassen og lader patienten ligge og indånde ilttilblandet luft, indtil der er reflekser. Når patienten viser, at den ikke kan lide at have tubus i halsen længere, tager vi den ud og overvåger patienten nøje til den er fuldt vågen i rolige omgivelser.

Vores erfaring er, at dyrene er friske ganske kort tid efter en fuld narkose på denne måde.

Sedation

Til mindre indgreb, eller f.eks. røntgenfotograferinger, vælger vi af og til en bedøvelse, som ikke er så dyb. Her har vi mulighed for at give en medicin der ophæver bedøvelsen, så patienten er vågen og klar til at gå hjem allerede ca. 15 min efter proceduren er overstået.

Bedøvelse af kaniner

Kaniner bedøves med præmedicinering og inhalation ligesom hunde og katte. Så har de en bedre og hurtigere opvågning.

Alle kaniner vejes, og dosis er nøje afmålt efter vægten.

For kaniner og gnavere gælder, at de ikke skal fastes inden bedøvelsen, da de ikke kan kaste op. Desuden er det risikabelt at sætte deres fordøjelse i stå ved faste, da de har processer i deres store tyktarmssystem, som helst skal fungere hele tiden.

De afkøles let, så vi er særdeles opmærksomme på dette forhold, og lader dem ligge med varmepude under narkosen og opvågningen.

Mindre gnavere, fugle og krybdyr henviser vi, hvis de er syge og skal bedøves, til kolleger, som har specialiseret sig i disse.

Blodprøve inden bedøvelse (hund/kat)

I forbindelse med bedøvelser, tilbyder vi altid at tage en blodprøve inden, for at se hvordan patientens blodceller og organer har det. Når du takker ja til en sådan blodprøve, giver du os de bedste betingelser for at skræddersy en bedøvelse, som er tilpasset lige præcis dit dyr. Vi finder også jævnligt tegn på begyndende sygdom ifbm. disse blodprøver. Her har vi ofte mulighed for at forsinke udviklingen af symptomer, da sygdommen er opdaget tidligt.

Prisen for en blodprøve på umiddelbart sunde og raske dyr inden bedøvelse er en særpris og ligger typisk mellem 670-980 kr, afhængig af dyrets alder og art. Herved opnås ca. 1500 kr. rabat ift. prisen for en normal blodprøve.​

Der kan være mange grunde til, at dyret skal bedøves. Af og til er det uopsætteligt, og bedøvelsen skal ske uanset, hvad en blodprøve viser. Andre gange kan man vælge at udsætte operationen eller tandbehandlingen, hvis blodprøven viser, der er noget i vejen, som vi bør rette op på før bedøvelse.

Vi vil med blodprøven dels kunne vurdere, om narkose indebærer øget risiko, og om vi skal træffe særlige foranstaltninger (f.eks. give mere væske i drop før og under bedøvelsen, eller vælge en anden bedøvelsesmetode end først planlagt).

En narkose betyder altid, at der er nogle bedøvelsesmidler, der skal ind i kroppen. Disse stoffer skal nedbrydes og udskilles. Her er lever og nyrer involveret. Derfor er det vigtigt at vide, om lever og nyrer fungerer godt. Det vi kalder ”profil før narkose” indeholder derfor altid måling af leverværdier, nyreværdier, og så måler vi også blodsukkeret, blodprocent og meget andet.

Vores mål er, at dyr, der skal i narkose, klarer det så godt som muligt. Vi bedøver så skånsomt, vi kan, og ønsker, dyrene vågner op så hurtigt og så roligt som muligt. Vi gør det på den bedst mulige måde, med det bedste udstyr der findes, og rutinerede medarbejdere.

Kontakt Fasanvejens Dyreklinik

Har du spørgsmål vedrørende vores behandlinger eller salg, så skriv venligst via formularen.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

OBS. ændret pr. 1. oktober​

Åbningstider​

​Klinikken er åben for konsultationer, operationer og anden behandling:

​Mandag 8.00 - 17.30

​Tirsdag 8.00 - 17.30

​Onsdag 8.00 - 17.30

​Torsdag 8.00 - 17.30

Fredag 8.00 - 14.30

Lukkedage og vagt

I weekends og helligdage holder vi lukket og må henvise til de steder, der har døgnvagt, f.eks. Anicura Københavns Dyrehospital, 36 17 57 11.

Vi holder lukket i påsken

Torsdag d. 28/3

Fredag d. 29/3

Mandag d. 1/4

- Camilla Sahl

"Hele forløbet har været SÅ trygt, og dyrlægen (Heidi) emmede af kompetence og empati. Hun kunne nok fornemme at vi var lidt ømme over at efterlade vores ‘babyer’ i fremmede hænder, og forsikrede os om at de var i gode hænder."

- Camilla Grubbe

"Simpelthen den bedste service i mine 52 år med kæledyr. Jeg troede ikke det var muligt med et så højt serviceniveau i dette stressende samfund, men hos Fasanvejens dyreklinik får man langt mere end bare et højt serviceniveau, for her føler man sig set og hørt og dyrene er trygge."

- Tonny Madsen

"Vi havde vores 9-årige bichon forbi dyreklinikken da han havde nogle problemer og vi er super tilfredse med hele forløbet. Det var virkelig dejligt at se nogle virkelig dygtige medarbejdere der hele tiden fulgte op på behandlingen og gav os al den information vi behøvede."

- Morten K

"Uden sammenligning den bedste dyrlæge jeg har prøvet. Fantastisk personale der viser stor omsorg for dyrene og deres velbefindende. Tager sig god tid til at forklare og forsikre kunderne, og har altid kunne løse alle vores problemer. Kan ikke anbefale dem nok."

- Jens Gaul

"Søde og kompetente dyrlæger. Har kommet gennem flere år, med 2 hunde og har kun været tilfreds. Klar anbefaling herfra."

- Casper Marc Vangsted

"Altid en fornøjelse at være forbi med vores katte, som får kærlig og kompetent behandling af de dygtige dyrlæger. Altid god stemning, overskud, glimrende service og gode, informative dialoger. Hvis du overvejer, om dette mon er gode dyrlæger, om besøget vil leve op til dine forventninger, og om du skulle prøve denne klinik, er svaret JA-JA-JA."

- Astrid

"5 velfortjente stjerner. Vores hund blev behandlet af Dyrlæge Laura. Hun er ikke bare faglig dygtig, men også enormt empatisk. Vi kan varmt anbefale Fasanvejens Dyreklinik."

- Nina Svane-Mikkelsen

"Meget grundige og kyndige dyrlæger! Gode til både specielle tilfælde som fx allergi hos kat og til seniorkatte."

- Line Nielsen

"Dygtigt og omsorgsfulde personaler. Her bliver man taget godt hånd om også når det er de svære valg og beslutninger"

4,7 ud af 5 i rating på Google​

Vores kunder udtaler​

Har du spørgsmål?

Se vores kontaktoplysninger​ herunder.

Telefontid

Ingen fast telefontid, da man kan ringe til os hele dagen. Tidsbestilling kan ske telefonisk eller ved direkte henvendelse i klinikken.

Konsultation foregår kun efter forudgående aftale.

Mail

Du kan godt skrive mails på kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk, men er det en henvendelse, som haster, må du ringe til klinikken.

Parkering​

​Du kan parkere 1 time gratis på Lidl's parkering, eller 2 timer gratis på Rema's parkeringsplads og også to timer op langs Søndermarken, da Frederiksberg tillader 2 timers parkering gratis. Men man skal bruge en p-app alligevel. Det er IKKE nok at sætte p-skiven.

Nyttige links

Rejser til udlandet

På Fødevarestyrelsens hjemmeside findes regler for rejser til udlandet med kæledyrfor de enkelte lande. Reglerne for vacination m.v. varierer en del mellem de enkelte lande.

Den Danske Dyrlægeforening

På Dyrlægeforenings hjemmeside ​findes emnet: Gode råd om dyr som er Den Danske Dyrlægeforenings åbningside.

Kræftbehandling af dyr

Statistikker vedrørende forekomst af kræft hos hund og kat under danske forhold, læs mere her.